041 542 422
Pritisni ENTER za iskanje

Nega mladičkov je zelo pomembna, saj z zgodnim uvajanjem na salonsko nego vašim ljubljenčkom zagotovite, da bodo v njej uživali do konca njihovega življenja.

Vaš mladi štirinožni prijatelj bo veliko srečnejši, če mu bodo zvoki salonske opreme poznani. Izjemno pomembna je tudi spoznavna izkušnja z negovalcem. Prijateljsko, nežno in sočutno prvo srečanje je zagotovilo, da bodo tudi vsa nadaljnja prijetnejša.

 

V PetShui je nega mladičkov s spoznavnim srečanjem BREZPLAČNA – za mladičke do 6. meseca starosti.
Srečanje vključuje svetovanje, uvajanje in izvedbo nege do koder je mladičku še prijetna!
nega mladičkov
Kako pripraviti mladička na prvo salonsko nego?

Da bo nega mladička kolikor se da prijetna, lahko k temu pripomorete tudi skrbniki. Ko kužku postanejo vaši dotiki domači in prijetni, se mladička tem bolj dotikajte na predelu tačk, ušes, repa in glave. Na ta način mu tudi dotiki negovalca ne bodo tuji in bolje se bodo zavedali svojega telesa.

Nato je čas, da mu predstavite njegovo prvo krtačo. Pričnete s počasnimi in nežnimi potegi. Pohvalite ga in mu prijazno prigovarjajte. Priporočljivo je, da ga nagradite s priboljškom, saj tako poveže negovalno opremo s prijetno izkušnjo. Nikar nič na silo. Če se umakne, mu dovolite in poskusite ponovno kasneje.

Priporočljivo je, da mladičku predstavite tudi fen. Sprva le zvok, fen pa usmerite vase. Naj vidi, da se vam ne zgodi nič slabega. Počasi fen usmerite sprva v tačke in šele nato v trup. Ta proces lahko razdelite tudi na več dni. Nikamor naj se ne mudi. Nega mladičkov je namreč lahko sčasoma za vašega kužka zelo prijetna izkušnja.

Krajšanje krempeljcev je posebej delikatno, saj lahko hitro poškodujemo živec znotraj kremplja, kar pa je izjemno boleče in tudi zakrvavi. Posebej nevarno je to pri kužkih, ki imajo črne kremplje, ker živec ni viden.

Kdaj pripeljat mladička na prvo salonsko nego?

Prva profesionalna salonska nega mladička je priporočljiva med 10. in 12. tednom starosti psa oz. ko je že prejel vsa obvezna cepiva. Mlajši kot so kužki, lažje jih je privaditi na nego, zato nikar ne odlašajte do 6. meseca starosti. Večina psov bo potrebovala nego vsake 4 do 8 tednov.

Ali naj skrbnik prisostvuje pri prvi salonski negi?

Mladički so kot mali otroci. Pri starših se počutijo varne in vedo, da tam dobijo oporo. Podobno je pri malih otrocih, ki gredo prvič v vrtec. Če bi bili starši stalno prisotni, otroci nikoli ne bi naredili pomembnega koraka od starša k vzgojitelju. Mame vemo, da so otroci v vrtcu tudi bolj poslušni kot doma, saj natanko vedo, da si ob mami lahko privoščijo več vragolij. Enako je pri kužkih. Veliko bolj sodelujejo pri sami negi in bolj zaupajo negovalcu, če poleg njih ne stoji »mama« 🙂 .

Iz tega razloga v PetShui svetujemo, da skrbniki ne prisostvujejo pri negi mladička, saj je to bolje zanj in tudi rezultati so boljši in vidnejši.

V PetShui ponujamo BREZPLAČNO spoznavno srečanje z nego za mladičke do 6. meseca starosti.

To vključuje svetovanje in nego, ki je mladičku še sprjemljiva.