041 542 422
Pritisni ENTER za iskanje

V PetShui salonu zagotovimo, da je nega vašega ljubljenčka sočutna in kar se da sproščujoča.

S pomirjujočim ambientom, glasbo in relaksacijsko masažo minimiziramo stresne dejavnike za vašega ljubljenčka. Starejšim in občutljivejšim kužkom nudimo tudi svetlobno terapijo z medicinsko Bioptron lučjo.

Prav tako zagotavljamo varno in čisto okolje v katerem kužke negujemo in razvajamo. Nega se izvaja s profesionalno naravno kozmetiko in z najsodobnejšo opremo.

Na željo skrbnika je možna tudi nega na domu.

CELOTNA NEGA PSOV VKLJUČUJE:
 • Brezplačno svetovanje
 • Odstranjevanje odmrle dlake
 • Topla kopel z masažo in nanos balzama vrhunske kozmetike Iv Saint Bernard
 • Praznenje paranalnih žlez na željo skrbnika
 • Ročno sušenje in osnovno razčesavanje
 • Striženje
 • Toaleta ušes in odstranjevanje odvečne dlake iz ušesnega kanala
 • Nega oči
 • Krajšanje krempljev in nega blazinic
 • Nanos preparata za nego dlake
 • Nanos parfumske vodice na željo skrbnika
petra slobodnik

Strokovnjak za nego vašega ljubljenčka bom:

Petra Slobodnik
mednarodno certificirana frizerka psov

Zakaj nuditi psu profesionalno salonsko nego?

Ker svojega kosmatinca štejete za družinskega člana, mu seveda želite le najboljše. To pomeni, da mu zagotavljate redne sprehode, primerno hrano in jim nudite veliko ljubezni. Po vrhu vseh teh dnevnih skrbi je vašega ljubljenčka potrebno redno voziti k veterinarju, bodisi zaradi specifičnih tegob ali le na kontrolne obiske. Vsak ljubeči skrbnik bo vse našteto naredil brez pomislekov. Salonska nega pa nekaterim še vedno predstavlja le neko dodano vrednost ali luksuz, ki si ga le redki privoščijo. Salonska nega je za nekatere še vedno rezervirana za razvajene pudlje in maltežane 🙂

Ali je dovolj, da svojega kosmatinca češem in okopam, ko je poln blata?

Odgovor je NE, preprosto zato, ker cilj profesionalne nege ni le, da pes izgleda kar se da lepo (kar je seveda velik plus), pač pa profesionalna nega močno doprinaša k dobremu zdravju, lepoti in splošni sreči psa.

Je profesionalna salonska nega rezervirana le za dolgodlake pasme?

Pri dolgodlakih pasmah, kot so cotton, yorki in maltežan, je jasno, da potrebujejo nego, ki vključuje striženje na primerno dolžino in razčesavanje ali odstranjevanje morebitnih vozlov.
Kratkodlake pasme, kot so buldog, nemški ovčar in labrador pa so pri profesionalni salonski negi deležni temeljitega izčesavanja mrtve dlake, s čimer pridobi na zdravju dlake in kože.
Morebitni paraziti, kot so bolhe ali klopi, ne ostanejo neopaženi. Negovalec bo opazil tudi morebitne dermatološke težave kot je pasji dermatitis in podobno, še preden preidejo v resno težavo, ki za seboj potegne tudi velike stroške povezane z zdravljenjem. Profesionalni proizvodi s katerimi običajno delajo negovalci, so zelo specifični in primerni za nego točno določene vrste dlake. Po temeljiti salonski negi, se bo vaš kuža res počutil dobro v svojem kožuhu 🙂

Vendar pa ni vse le kožuh. Profesionalni negovalec se bo temeljito posvetil tudi preostalim delom telesa. Začne se z striženjem ali piljenjem krempljev na primerno dolžina. Neprimerna dolžina krempljev lahko privede do resnih zdravstvenih težav. Sledi pregled in nega ušes, oči in zob. Tudi tu lahko negovalec opazi morebitne spremembe, ki bi utegnile biti resnejše kot se zdijo na prvi pogled (npr. ušesne garje, vnetje oči, vnetje dlesni …). V kolikor pa obstaja kakšna zdravstvena težava, ki je že potrebna veterinarske obravnave, vam pasji salon PetShui po predhodnim dogovorom nudi tudi alternativno zdravljenje z veterinarsko akupunkturo.