Zdaj gre čisto zares. Pasji salon Petshui počasi odpira svoja vrata. Le še nekaj malenkosti, nekaj kosov pohištva in tadaaaa, spa za vašega psa je tu J Vendar zadeva še zdaleč ni bila lahka. Začetki so šli nekako takole:

Pasji salon sem si želela v garaži, ker mi le na ta način ne bo potrebno plačevati astronomskih najemnin. No, pa se je izkazalo, da bi bila lahko kar dolga leta v najemu z vsoto, ki jo je bilo potrebno vložiti v garažo 🙂 Vendar, če si nečesa res srčno želiš, ni težko žrtvovati ne časa, ne energije in ne denarja.
 

Vsak pasji salon potrebuje odtok. Ja odtok, tak odtok v katerega bo šlo kup umazanije in dlak 🙂 in naša garaža ga ni imela. Pa smo šli poiskati, kam lahko odtok speljemo.

 
 
Takole smo kopali in razkopavali na vse strani, da bi salon imel vse potrebno za nemoteno delovanje. Razrili smo garažo in dvorišče.


 

Vsa dela je skrbno nadziral naš kuža Buči.

 

Da naših kužkov in sodelavcev ne bi zeblo v noge, smo napeljali tudi talno gretje za hladne zimske dni.

Ko so bile grobe inštalacje pripravljene smo začeli s pleskanjem in finimi opravili. Namesto garažnih vrat smo namestili okno in vhodna vrata.

Pasji salon je začel dobivati obliko. Takole nekako je izgledal brez opreme in s prvim zvestim obiskovalcem 🙂

Vsak pasji salon potrebuje tudi kopalno kad, kjer naši najboljši prijatelji uživajo v topli kopeli. Kopalna kad je višinsko nastavljiva, kar omogoča tudi velikim in starejšim psom lažji vstop. Prav tako se v ta namen skoraj do tal spušča hidravlična miza za striženje psov.
Tu je tudi medicinska luč Bioptron, s katero lajšamo kožne, dihalne in bolečinske tegobe naših zvestih prijateljev.

Brez visoko kakovostne profesionalne opreme za nego psov prav tako ne gre.

Vso opremo po vsaki negi skrbno dezinficiramo v sterilizatorju posebej namenjenemu za opremo pasjih frizerjev. S tem se izognemo prenosu morebitnih bakterij z enega na drugega psa.

Vsa oprema pa nič ne velja, če pasji negovalci nimajo potrebnega znanja. Za to se globoko zahvaljujem vsej ekipi mednarodne šole za pasje frizerje Hundefrizeur-Wien, kjer sem pridobila mednarodni certifikat za nego in striženje psov in mačk 🙂 Posebna hvala gre Čmrlec Gorazdu za čas, energijo, strokovno vodstvo in vso profesionalno opremo.

Tako, kot rečeno, še nekaj malenkosti in pasji salon Petshui bo na široko odprl svoja vrata 🙂 Za tiste, ki imate kosmatince že potrebne zimske nege pa kar pokličite na 041 542 422 in si zagotovite prost termin. Prvi obisk je 30% ugodnejši 😉

Petra Slobodnik
Pasji Salon PetShui