Sama iz več razlogov srčno zagovarjam posvojitve živali. Prvič, ker je res veliko sirot, ki so lačne ljubezni in topline, a svojega novega doma mnoge ne dočakajo. Drugič, ker so taki kužki večinoma resnično hvaležni in so človekov najboljši prijatelj v pravem pomenu besede. In tretjič, ker z nakupom velikokrat nevede podpiramo samooklicane vzreditelje, ki vam psa prodajo malo ceneje in brez rodovnika. Največkrat taki kužki živijo v groznih pogojih in so za pohlepneže le »vroča roba«.

Eden takšnih srečnežev, ki je iz zavetišča Ljubljana pokončno odkorakal v svoj novi, topel dom, je eleganten senior Pal.

Pal je prišel k nam takle:

Preobrazba psa

Odšel pa je takole nasmejan in zadovoljen. Kdo bi rekel, da šteje 10 let? 🙂

Pal je bil pri nas deležen celotne nege.

Popolna preobrazba je potekala takole:

Sprva sem mu uredila kremplje, očistila ušesa in očke. Nato sem mu odstranila odvečno dlako na šapah, da se mu ta ne bi zapletala med blazinicami ter, da mu na domačih tleh manj drsi.

Nato sem mu dlako razčesala in odstranila tiste največje kepe sprijete dlake.

Potem je Pal užival v peneči kopeli. Temeljito sem ga našamonirala in mu z  nežno masažo vtrla tudi masko za dlako. Maska dlaki povrne vitalnost in sijaj in tudi rzčesavanje morebitnih vozlov je po njej izjemno enostavno.

Sledilo je striženje. Ko je bila pričeska gotova, sem mu nanesla hranilno olje, ki dlako naredi zopet svileno in poskbi, da se nanjo umazanija težje prime.
Pal je bil na salonski negi prvič, in moram ga pohvaliti, da je kljub temu in kljub svojim zrelim letom, vse zelo mirno prenašal. Bravo Pal 🙂

Prav na koncu sem mu na zobe razpršila vodico za nego pasjih zob, ki obloge zmehča. Po nekaj minutah, ko vodica opravi svoje, je dobil žvečljivi priboljšek, ki je obloge na zobeh odstranil.

Želim si, da bi topel dom in sočutne skrbnike dobili vsi kužki v zavetiščih. Prav zato ponujam 50% popust na prvo celotno nego za vse, ki boste k nam prišli z rešenčki iz zavetišča.

Popolna preobrazba jim bo prijala, saj bodo čisti, negovani in revitalizirani. In ker bodo všeč tudi vam, bodo še srečnejši 🙂

 

Petra Slobodnik
Pasji Salon PetShui